Developer forum

Forum » Rapido » Validation Groups not working

Validation Groups not working

Mafalda Correa
Mafalda Correa
Reply

Hi,

I was trying to use Validation Groups to force the user to pick a Shipping Method before finishing the order, however I can't get it to work.

I made a video showing step by step what I did:

https://www.screencast.com/t/6E6tyZ59CXjq

Is there something I'm doing wrong or is this a bug?

Regards

Replies

 
Olga Shedko
Olga Shedko
Reply
This post has been marked as an answer

Hello Mafalda,

I've created new TFS # 68137 for solving it. Thank you.

Best regards,

Olga | QA

Votes for this answer: 2
 
Mafalda Correa
Mafalda Correa
Reply

Hello,

I was looking at the bug fixes for Rapido 3.2 (http://doc.dynamicweb.com/rapido/download/known-bugs/bug-fixes-for-rapido-3-2) and it says this bug has been fixed, but I am still encountering the same issue in 3.2.

I made a video to show all the steps. Let me know if there's something I'm doing wrong:

https://www.screencast.com/t/xJim0DkKN9s

Regards

 
Nicolai Pedersen
Nicolai Pedersen
Reply

In your validation group, you have marked that this field should not be validated if all the fields are empty - and all delivery fields are empty, hence the validation will not run.

So move the validation of shipping method to the other validation group. Also you should configure your payment methods so all countries have a default - this way you ensure that there is always a shipping method selected.

BR Nicolai

 
Mafalda Correa
Mafalda Correa
Reply

Thanks, Nicolai! That worked like a charm :)

 

You must be logged in to post in the forum